
دعوای فک رهن
دعوای فک رهن
در مواردی که بانک در موقع اعطای وام سند ملکی را به عنوان ضمانت اخذ وام، دریافت نموده و به عبارتی سند ملک در رهن بانک قرار داده شده،در صورتی که مشتری به تمام تعهدات خود عمل کند و اقساط را به موقع پرداخت نماید و به عبارتی در حالت تسویه قرار بگیرد؛ ولی بانک به هر دلیل غیرقانونی از فک رهن خودداری کند، در این صورت وامگیرنده یا وثیقه گذار حق طرح دعوای فک رهن علیه بانک مزبور را خواهند داشت.
دعوای فک رهن علیه بانکی که به موقع سند رهنی را آزاد نکرده است در دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع مال غیر منقول و با پرداخت هزینه دادرسی دعوای مالی صورت میگیرد همچنین فرد ذینفع می تواند اجرت المثل روزهای تاخیر در فک رهن را نیز از بانک مطالبه کند.
در راستای اجرای قوانین بانکی و پیشرفت و توسعه اقتصاد، فناوری و کسب و کارها در کشور بانک ها اقدام به اعطای وام های متعددی به مشتریان خود می نمایند.
بانکها برای بازپرداخت وامهای ارائه شده به مشتریان خود معمولاً ضمانت هایی مانند سند ملک ،ضامن دارای پروانه کسب یا فیش حقوقی دولتی، اسناد تجاری مانند چک و سفته و … دریافت می کنند.
در میان بانک و وام گیرنده و ضامن قرارداد بانکی با شرایط خاصی به امضا رسیده و منعقد میشود.
که در قراردادهای بانکی نیز مانند سایر قراردادهای منعقد شده میان مردم ،ممکن است هر یک از طرفین یعنی بانک وام گیرنده و ضامن به تعهدات قراردادی خود عمل نکنند و طرفین مجبور به طرح دعوا در دادگاه شوند.
دعوای فک رهن ،دعوای الزام به ارائه مفاصای وام، دعوای استرداد اسناد ضمانت و دعوای ابطال شروط قرارداد از جمله مهمترین دعاوی بانکی می باشند که وام گیرندگان و ضامن ها در صورت تخلف بانکها از قرارداد و قانون می توانند علیه بانکهای اعطا کننده وام طرح نمایند.
نوشتن نظر